CONTROL OF THE PROCESS OF EXTRUSION PROCESSING COMBINED MEAT-VEGETABLE RAW MATERIAL

КЕРУВАННЯ ПРОЦЕСОМ ЕКСТРУЗІЙНОЇ ПЕРЕРОБКИ КОМБІНОВАНОЇ М'ЯСО-РОСЛИННОЇ СИРОВИНИ

I. Zavalniuk
Kherson State Agricultural University

Анотація

In article urgency production high-nourishing combined meat-vegetable food is noted. Features extrusions processing of multi-component protein raw material are examined. Considerable attention to developing of effective control of the extrusion apparatus as the main equipment of the processing secondary raw materials comprising collagen-meat and vegetable is paid. The usage in the control system of a modal regulator for exception of sudden overloading extruder is proposed.

В статті відмічається актуальність виробництва високопоживних екструдованих комбінованих м’ясо-рослинних продуктів харчування. Розглянуті особливості екструзійної переробки багатокомпонентної білкової сировини. Значна увага приділяється розробці ефективного керування екструзійним апаратом, як основним обладнанням процесу переробки вторинної м’ясної колагенвмісної і рослинної сировини. Запропоновано використання в системі керування модального регулятора для виключення раптових перевантажень екструдера.

Ключові слова

combined protein products, extrusion, extruded texturate, mathematical model, dissipative characteristic, modal control, ultrasonic fluctuations
комбіновані білкові продукти, екструзія, екструдовані текстурати, математична модель, дисипативні властивості, синтез, модальне керування, ультразвукові коливання

Завантажити повний текст статті